My first app game will release tomorow!



Fuh, saya tak tahu.. lama sangat tak update blog ni. Menghilang macam tu je, adeh~! Tapi actually saya sedang bergelut dengan pelbagai masalah2 biasa dalam kehidupan ( Normallah setiap manusia ada dugaan tersendiri kan, heehehe) dan sibuk menimba ilmulah katakan. (padahal bercuti..hihihi, tak jugalah )

So apa kabar otai2 blogger? lama tak jenguk kat blog korang. Mesti ada yang master dah bahagian design blog yang smart2 kan? huhuhu ketinggalan da saya. Tak de masa :(

Btw im so nervous!. Sebab esok saya akan publish game yang buat KALI PERTAMA. Sebelum ni, saya ada buat 2 app game iaitu pasal app education untuk kanak2. Masa tu masih beginner lagi. So kali ini saya buat game. Sebenarnya saya masih risau kalau2 app saya ada apa2 masalah. Tapi tak apa. Saya ni pun masih lagi beginner. Mana yang silap saya kan perbaiki, inshallah.

Anyway saya da tukar nama account google play saya iaitu bluelight vida -> thought neko. Banner pun da tukar.



so hope kawan2 blogger bolehlah nanti try download :) 

PLAN SETERUSNYA..

Inshallah, saya akan terus belajar dan buat app semana banyak yang mungkin. Tapi belajar sendiri ni bukannya mudah. Kena banyak keluarkan otak yang menyakitkan. Tapi kalo kita betul2 mahu belajar dan sanggup ambil risiko dengan setiap tindakan. inshaalah akan dipermudahkan. Cumanya sakit kepala lah XD

Saya ada satu plan nak buat app buku hasil dari tulisan saya sendiri. Ia dalam list senarai plan saya tapi tak tahulah dapat buat kah tak.. Sebelum ni saya banyak buat short story sendiri dalam phone saya. tapi itu pun setengah2 ja. Tengoklah macam mana t..hihihi

Anyway.. Ini video trailer game saya. Esok baru akan keluar di google play :)



Share:

14 comments

  1. Wah hebatnya buat app sendiri. Boleh suruh Syafi Cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try ya.. thank u mamap.. esok baru saya publish :)

      Delete
  2. wah nice nya pandai buat app! Akan dicuba nanti! semoga sukses :)

    ReplyDelete
  3. Wah.. siyesly belajar sendiri ke? hebatnya awak! :) saya pun tga belajar gak ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh awk pun tengah blaja buat app game ke?? boleh try2 nanti.. nak kata hebat tu, x jugalah sebab saya masih risau. takut app tu masih ada cacat cela ke..huhuhu

      Delete
    2. tak. saye belajar mobile apps untuk buat aplikasi2 lain. game belum lagi. tapi ada planning jugak. insyaAllah bila dah tak bz. hehe. takpa awk, even yg programmer yg pro pun still update & remove bugs dekat apps dorang tau :) happy learning & happy working ;D

      Delete
    3. awk guna coding punya ke, mean macam software eclipse ke atau android studio? wow.. yang bestnya kalo orang yang mmg programming ni. boleh buat coding, buat web atau app dgn mudah. saya stakat tahu html, css..lol itu pun ingatlupa da XD anyway thanks girl. saya rasa macam tak sabar pula tengok app yg awk buat nanti. kalo da siap, share2 la kat blog. boleh try download :)

      Delete
  4. Alahai comel giler, hahaha macam gabungan mario dgn game bola merah dalam Nokia dulu-dulu, hahaha nostalgia pula rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. game bola merah kat nokia? mmm saya lupa da tau game tu. Kalo mario, mmg akan diingat. game yg masih menjadi legend sampai skg~

      Delete
  5. wah.. serius hebat! keep it up tau.. bukan semua org leh buat apps ni


    Review saya amalkan Set Hamil Shaklee sepanjang hamilkan Lutfi

    ReplyDelete