Fokus mana yang belum selesai





PERSONAL LIFE

 

Dah masuk bulan march? Serius tak sedar bulan febuari dah berlalu. Cepat sangat. Sekarang, fikiran saya makin ligat untuk menyelesaikan masalah dalam beberapa perkara yang masih dalam proses. 


Semua orang dah buat target baru untuk bulan ni..huhuh~ Ikutkan hati nak juga buat goal baru. Tapi oleh kerana saya masih ada benda yang "tersangkut" lagi, jadi saya lebih memilih untuk habiskan dulu "list goal"  yang sebelum ni. Kalau da siap, barulah create goal yang baru.


Apa2pun, yang paling saya mahu utamakan sekali dalam bulan ni ialah kesihatan dan pemakanan. Sebanyak mana pun kerja yang saya perlu buat , saya mesti fokus yang ini juga. So tak dahlah badan melarat nak mengadu macam2 kan. Kalau semua sihat, kehidupan pun semuanya jadi positif :D


Hari ni, saya tulis ringkas je untuk entri blog kali ni. Hanya seebagai pembuka untuk awal bulan march~

Anyway gud luck untuk kita semua ! Moga bulan ni kita dapat buat apa yang kita target. Macam mana pun besar stress yang kita alami, moga hati tetap bersih dan senyuman manis tetap dilebarkan. Amin ~ ♥
  

PS : Sorry bagi siapa saya tak berkesempatan nak lawat blog korang. Inshaallah, ada masa saya pasti datang menjenguk2 nanti..hehehe

 


Share:

34 comments

  1. Semoga tercapai semua target dan terus sihat ye dear 😘

    ReplyDelete
  2. Ye, kesihatan dan pemakanan yang utama perlu kita jaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..mmg itu penting tapi kalau orang da offer makan durian, sya tak boleh tolak.hehehe

      Delete
  3. Terbaik. Target dan perancangan wajib ada. Barulah tersusun hidup hihi. Best of luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ayu. Itulah perancangan yang nak dibuat. Hope dapat lah buat dengan tersusun, kalau tak memang tunggang langgang. Huhuhu

      Delete
  4. Jangan lupa senaman tu, teruskan supaya sentiasa sihat ya....

    ReplyDelete
  5. Kesihatan dengan pemakanan tu memang nombor satu kena jaga.

    May everything goes well for both of us in the upcoming months too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin buat kita berdua juga.. chayo2 we can do it ;)

      Delete
  6. Jangan stress stress....yang penting enjoy.*sambil pintal rambut*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha okay2 itu memang patut. Kalo stress semua pun tak jalan..

      Delete
  7. Hihi settlekan yang belum settle, baru move on ke goals baru kan.

    Good luck dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya begitulah perancangannya mai.. perlahan2. Nanti batu upgrade goal baru.. thanks mai :)

      Delete
  8. Good luck for ur target!! cayo2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh... thank u hasline. Sedang chayo2 la ni..hehehe

      Delete
  9. Kesihatan kena jaga kerana sakit itu mahal harganya.
    Lebih-lebih lagi dengan ekonomi sekarang ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mrs.a.. tak boleh move on kalo tak jaga kesihatan.. memang parah t..huhuh

      Delete
  10. mudah2an dipermudahkan urusan. =)

    bulan ni IQ target nak kawal perbelanjaan, harap2 IQ berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn.. Harap Iq pun dipermudahkan segala urusan Dan mendapat rezeki Yang melimpah2 :)

      Delete
  11. target tiap bulan sy nak dpt rezeki kewangan yg lebih 😉 ameeen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amenn nour.. Moga dipermudahkan segala urusan utk cari rezeki. :)

      Delete
    2. ameeen, moga Allah permudahkan 😄

      Delete
  12. Semoga target rocky untuk bulan ni semua tercapai ya. Jangan stress2 dan fokus untuk dapat kesihatan yang lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks syed, allahamdullilah sekarang lebih stabil nak teruskan apa yang nak dibuat :D

      Delete
  13. jaga kesihatan jugak dik.. hee~ in shaa Allah.. kalau pandai susun jadual dan ikut jadual, semua akan okay nanti.. jangan stress tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak.. Amin. akak pun moga semuanya berjalan dengan baik bulan ni :)

      Delete
  14. Insyallah. Moga bulan ni lebih baik untuk kita semua. Amin 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshallah amin. Doa untuk kita semua. moga target bulan ni dapat dilaksanakan dengan baik :)

      Delete